I give lectures and talks in many places around the world and love to engage my audiens in conversations.

My Danish lecture agency books the lectures below - that is why the page is in Danish. But you can always contact me or the agency for other lectures or talks in English. My agency is forfatterforedrag.dk and you can call them at +45 35 12 12 99

Jeg taler om mangt og meget, er bredt orienteret og interesserer mig for det meste. Jeg har talt på nogle af verdens store scener fx World Economic Forum, Presidential Conference, Skoll World Forum, og jeg har talt på de helt små scener i foreninger i baggårde og på skoler langt væk fra vandkanten. Jeg holder meget af at tale for og med mennesker. Nedenfor kan du se nogle af mine foredrag, men du er altid velkommen til at ringe, hvis du tænker på andre emner eller gerne vil have et særligt tvist.

Mine foredrag bookes gennem forfatterforedrag.dk

Fra adm. direktør til kunstner - når du det du vil?

Har du nogensinde tænkt på at skifte job? Eller overvejet, hvad du måske skal kaste dig over når du bliver pensioneret? Det har du garanteret, men har du gjort noget ved det? Måske er der en del af dig, der aldrig bliver brugt, eller noget, du tidligere var vild med, men har lagt alt for langt ind på hylden. Måske tænker du over det store spring, men der er hele tiden så mange barrierer, at det synes helt umuligt.

Det er det ikke!

 I 22 år i træk var jeg adm. direktør. Begge organisationer havde jeg selv grundlagt. Og jeg elskede dem. Elskede tempoet, teamet opgaven og - troede jeg - stressen, forhandlingerne, konflikterne, økonomien.

 En dag, da vi var på ferie, spurgte min mand: ‘Skat, er du klar over at du næsten altid er syg, når vi er på ferie?’ Det var jeg selvfølgelig klar over, men jeg håbede, at min familie ikke rigtigt havde lagt mærke til det. Tre måneder senere havde jeg afsluttet mit job, en ny direktør var fundet og jeg stod i en kælder med en malerkost i hånden. Jeg var 56 år gammel, og jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre.

 Kigge Hvids foredrag om at skifte retning i livet er sjovt, livsbekræftende og alvorligt. Hun deler erfaringer, giver tips og fortæller engageret om hvordan man lykkes med, det som mange af os drømmer om - det vilde skift til det ukendte.

Verdensmål, ESG, esrs og csrd 

Kigge har talt om bæredygtighed på mange af verdens store scener og var bannerfører for bæredygtighed herhjemme. Nu hvor kravene fra både myndigheder, investorer og forbrugere strammes, viser hendes nye foredrag de konkrete veje fremad for både individer, samfund og virksomheder.

Kigges professionelle, vidende og underholdende foredrag giver værktøjer, mod og indblik. Hun sprudler af overblik og spændende konkrete eksempler på, hvad man kan gøre og, hvordan man kan planlægge sin egen vej gennem de mange faldgruber.

Kigge er ikke en af dem, der mener, at der er et kvikt-fix i forhold til bæredygtighed eller, at virksomheder blot skal lære 1-5 simple trin for at fikse en bæredygtig profil. Tværtimod skal det anerkendes, at bæredygtighed er pokkers omsiggribende, komplekst og indebærer en helt ny måde at planlægge samfund og drive forretning på. Og så skal man kunne leve med, at mange af de rigtige svar ikke findes endnu.

Gør man det, er det muligt at blive grøn - ikke bare på overfladen, men helt igennem.

Kom nu!!!!

Med 22 år som administrerende direktør i bagagen og lige så mange bestyrelsesår, undrer det mig, hvorfor vi mennesker er så langsomme til at rykke på nye ting, selv om vi har overvældende beviser på, at det er det rigtige at gøre.

Tag fx hvis et ægteskab er dårligt for os, så sover vi dårligt, har for lidt glæde i livet og ungerne hader skænderierne, men alligevel bliver vi. Eller jobbet, måske møder vi med ondt i maven hver dag, bliver ikke respekteret og har det ikke sjovt, men udsætter opsigelsen år efter år. Eller tag virksomheder. Det er finansielt, økonomisk og imagemæssigt indlysende at rykke på den grønne dagsorden, men kun 0,2 % af verdens største virksomheder har et SDG-værktøj på plads, tilsvarende har 30 % af Europas største virksomheder forpligtet sig til at nå Net-Zero inden 2050, men hvis de fortsætter i nuværende tempo, når kun 9 % målet.

Hvorfor er vi så bange for ændringer? Kigge kaster sig engageret ind i diskussionen med sit publikum. Hun fortæller, visualiserer, begrunder, og skaber på den måde både mod og metoder til forandringer.  

 

Ligemeget??

Når 208 mænd dømmes for vold, dømmes kun 32 kvinder, 3 gange så mange drenge som piger får specialundervisning og mænd lever 4 år kortere end kvinde. 3.500 flere mænd end kvinder udsættes for vold hvert år, og hver femte mand har sjældent eller aldrig nogen at tale fortroligt med, mens mænds psykiske problemer sjældent opdages og behandles.

Men er det kun hos mændene det svier?

 Nej, for når 7 mænds fødselsdag omtales i dagbladenes navnestof, omtales kun 3 kvinder. En kvindelig læge får 10% mindre i løn end sin mandlige kollega. Imens tager far 35 dages barsel, og mor tager 277 dage. Vi kvinder opsparer 121.600 kr. mindre i pension end mænd - måske fordi kun 19% af bestyrelsesmedlemmer er kvinder, 16% af direktører er kvinder og 38% af opstillede til Folketinget er kvinder - eller fordi kvinder i den private sektor tjener uforklarligt 100.000 kroner mindre om året end mandlige kolleger

 Det svier hos både mænd og kvinder, så hvem pokker har egentligt fordel af det? Og hvorfor rykker vi ikke i Danmark – bortset fra nedad på de globale lister? Vores nordiske naboer ligger i top-5 når det gælder ligestilling – vi ligger nu på plads 29.

Kigge Mai Hvid fortæller humoristisk og vidende om behovet for større diversitet i hele vores verden. Hun fortæller medrivende og engageret om hvor kedelig verden bliver når den ikke er mangfoldig og giver sine saftige bud på hvorfor det er sådan.

 

Biodiversi … hva’ for noget?

Det kan jo lyde helt skørt, at din klitrose pludselig er blevet invasiv, at du ikke længere må slå sin smukke græsplæne og at den lupin du egentlig var ret glad for skal udryddes.

Hvad pokker er det der med biodiversitet – og er det ikke ved at blive en lille smule hysterisk? For at forstå det, skal du vide noget om planter – fx at planter kan være fribladet, opsvulmet eller lige­frem oppustet. De kan have læbeblomster, være fladkronede eller have klokkeblomster. Der er over 350.000 blomstrende planter i verden, og en femtedel af dem er truet af udryddelse pga. den måde mennesker handler.

 Men, vi kan ikke leve uden planter.

Det er planter, der laver den ilt vi indånder. Der skal 400 planter til for at ét menneske kan trække vejret. Og når planter producerer ilt, æder de co2. Planter holder os også raske for vi bruger 28.000 planter til medicin og 17 plantefamilier står for mere end 80% af alle fødevarer. Planter laver også fibre, brænde, brændstof og meget mere. Så planter er værd at forstå og biodiversitet er ikke for sjov men saftfyldt alvor.  

Kigge fortæller engageret og vidende om relationen mellem mennesker og planter og gør biodiversitetskampen og vilde forhaver til forståelige og indlysende nødvendige valg - for både private og virksomheder.

 

6 ganske udmærkede principper for hvordan man tænker nyt

Cross-Functional, Change management, Thought Shower, Plan-Do-Act-Check, Designtænkning, Crowdsourcing, Disruption... STOP!

Når du gerne vil vide mere om hvordan man tænker nyt, enten på arbejde eller i privaten, bliver du tit mødt af et væld af ord. Ofte er ordene på engelsk, og meget sjældent giver de mening og værdi i hverdagen.

Kigge Hvid, har både privat og som adm. dir. tænkt nyt i mange år og nu har hun udarbejdet seks praktiske – og ganske udmærkede – principper for nytænkning, som du kan bruge. Rådene er ikke raketvidenskab. De er derimod praktiske, anvendelige, ærlige og sjove. Foredraget 6 ganske udmærkede principper for nytænkning giver energi, gå-på-mod og praktiske råd, der er klar til brug i hverdagen.

Sund natur og kunst

De andre gør det - vi gør det ikke.

Selv om masser af forskning viser, at natur og kunst er godt for os, bruger vi det alt for lidt.

Og det behøver ikke engang være særligt besværligt. Faktisk kan du selv eksperimentere med at lave et bedre og sundere miljø derhjemme.

Bare det at hænge fotos op af natur på dine vægge har indflydelse på dit velvære - du behøver næsten ikke engag gå udenfor. Kunst, også det, der er lavet af dit barnebarn eller dig selv, kan støtte dit velvære og sænke dit blodtryk, og hvis du er indlagt på hospital bruger du mindre medicin, har færre indlæggelsesdage og sparer hospitalets penge, hvis de giver dig adgang til kunst og natur.

Og så er der jo det med kunst og natur, at ikke alene gør det dit velvære bedre - det kan også gøre dine omgivelser meget smukkere.

Både kunst og natur kan altså lindre, støtte helbredelse og øge vores velvære. Det ved vores nabolande som Norge, Sverige og England. De har bevidste strategier om at bruge viden om kunst og natur strategisk og praktisk - men det har vi ikke.

Så vi bruger det alt for lidt. Kigge fortæller med vid og forstand, hvad vi kan gøre som samfund, som hospital - og hvad du selv kan gøre hjemme, så vi kan få skønhed og velvære tilbage.